Na obsahu se pracuje ...
Králíci jsou poráženi mezi 12.–13. týdnem
Jakost a chuť králičího masa závisí na druhu a stáří zvířete, na kvalitním krmivu a hygienickém prostředí, v jakém je králík chován.
Králičí maso je mírně nasládlé, libové a jemnými svalovými vlákny
Barva masa je bílá až bledě růžová
Je jemné, lehce stravitelné, vhodné pro dietní stravování a děti
Má nenahraditelné místo v moderní kuchyni.
Na trh se dodává v celku nebo dělený: králičí stehna, králičí hřbetní filet
Voda 63 - 75 %
Bílkoviny 18 - 23 %
Tuky 3 - 12 %
Minerální látky Co, S, P, Zn, Cr, K, Cu
Vitamíny A, B, C, E
plec
bok
hrudí
hlava
krk
kýta + zadní běhy
hřbet
játra
ledviny
srdce
mozek