Když jsem Tafrobovi psala (ve vší slušnosti, jak se na učitelku patří), první zpráva byla...
To vykání hrozný je nutnost?😂😱
Není 😉🤦
To jsem rád 😊
Tak úplně na začátek se všechny žádám, aby se mi představili, ale to jsou profesionální kuchaři, ale ty jsi freestylová legenda a současný hráč na hip-hopové scéně, tak začnu jinak 🙂😉.
Jak se ti teď vede? Doba covidová nás zasáhla všechny i umělce, jak si teď krátíš čas?
Já už ale 5 let dělám taky v kuchyni😁 Můj koníček jsem dotáhl na práci🤗 Teď už je hobby spíš ten rap. A vzhledem k těmto dvoum aktivitám se teď nemám nejlíp😂 Koncerty stop, restaurace zavřený, bomba. Každopádně je alespoň čas na to, makat na nové desce, kterou chci stihnout ještě tento rok. Takže doma, texty, Playstation, knihy, Netflix😁
Tak to ráda čtu, že od tebe mužem kromě dobrý hudby i něco ochutnat a kde vaříš? (Když nemáme tu nucenou dovolenou)?
Teď momentálně už rok v Little Saigon v Brně. Takže vietfood 😉
Ou 😉, o tom už jsem slyšela, ale já osobně jsem kavárenský povaleč. Tak sjíždím všechny brněnský kavárny, když jedu na přednášky.
Jak jsi se k tomu vlastně dostal? Škola nebo jsis jednoho rána řekl "oka, budu makat v kuchyni"?
Skončil jsem sedmiletou práci v Queensu a pak se jen rok flákal prakticky. Jednoho dne dal jeden známej na FB, že shání do nové restaurace lidi do kuchyně, tak jsem to hecl.😊 Učil jsem se vše od nuly, samá novinka, úlet. Ale postupně to nějak šlo, až jsem nakonec v tom podniku sám sestavoval meníčka. Pak jsem přešel do Tusta což je taková italská vývařovna pro moc lidí a to byla taky zajímavá zkušenost. Obrovský objemy, 500 obědových menu za den. Pohoda😅 No a pak jsem 2 a půl roku flexil v most legendary Burger Inn 🤟🏼☺️ Největší štěstí jsem měl naštěstí všude na kolektiv🙏🏼
Tak tohle je pěkná kuchařská historie, kterou nezažije ani polovina našich studentů 😉.
Máš nějaký sen, kterého bys chtěl v gastru dosáhnout?
Přítelkyně mě tlačí do vlastního, ovšem to není rozhodně žádná sranda. Ale třeba to jednou hecnu 😉
Mít vlastní podnik, to chce hodně odvahy, špetku bláznovství, ale obrovský kus lásky ke gastronomii. Tak snad se budeme moct brzy těšit 😉
No a kam jsi vlastně chodil na školu? Když zadám tvé jméno do googlu, tak v biu toho člověk moc nenajde. Jen ty rapový úspěchy 😉
Jaký jsi byl student?
Do páte třídy samé jedničky bez učení, haha. Pak německej gympl, pak střední umělecká, ale tam začala tvrdě puberta a ve třeťáku jsem to zařízl. 🙈 Po letech jsem ještě zkoušel dálkově dodělat střední s maturitou, ale sobotní škola nebyla pro mě vůbec😂 Takže jsem zůstal se základní vzděláním. Ale to zmiňuju v textech samozřejmě. .😊
A teď na "starší kolena" uvazuješ nad tím, třeba dálkově gastro? Aby až tě tvá milá dokope 😉 do vlastního tak abys mohl být soběstačný?
To se obávám už neklapne😁
Tak my bere pořád 😉, jen bys to měl trochu z ruky 😉. Btw, litoval jsi někdy, že jsi se na střední vykašlal?
Někdy ano. Ale ve finále pokud jsi šikovnej, pracovitej, tak ten papír netřeba. Jak rapuje Michajlov: “vysoký školy, ale chybí znalost”
Nicméně sám jsi vlitl do gastra skoro po hlavě a to byla taková škola života, všechno si se musel naučit za pochodu. To klobouk dolů. 😉
Uvažoval jsi, že by jsi na zkušenou odjel i do ciziny?
To už se mi v mém věku nechtělo, navíc pořád jsem u toho nějak dělal hudbu a koncerty tady. Pes, holka tady.. ale skončit zrovna studium třeba, tak neváhám a letím.
Teď se pohybuješ v asijské kuchyni, ale co tě nejvíc baví? Jaká kuchyně?
Toho je moc. Indie, mexiko, itálie, steaky, burgery..jen nejím houby teda😁
Je někdo, kdo tě inspiruje když vymyslíš třeba meníčka?
Upřímně asi ne
Používáš IG pro komunikaci s fanoušky, ale sleduješ i ty někoho z gastra? Dal by jsi do kupy 3 česká jména (podniky i jednotlivce) a 3 zahraniční?
Na IG mám myslím jen J. Olivera. Gastro sleduju hodně na Netflixu, tam jsou super pořady o jídle. Soutěž jo?☺️ ok třeba Pohlreich, Forejt, Göth. Ramsay, Oliver a Salt Bae 😀😀
Když si zmínil Netflix, na čem teď frčíš? Já čekám na další sérii Chef's line a teď jsem zabrouzdala do Rottenu...
Streetfood, Chefs, Table, Chef, Ugly Delicious, Final table...je toho dost
Díky a díky 😉 no a teď ty poslední dvě..... Co pro tebe gastronomie a práce v gastronomii znamená?
No život🤗. Jídlo je život🖤
A ta poslední, co by jsi vzkázal naším studentům, budoucí gastro generaci?
Studenti učte se, makejte a milujte jídlo.