Inventář jsou všechny předměty, které používáme při obsluze a přípravě jídla
(MSI)
(VSI)
Patří zde předměty, které umisťujeme doprostřed stolu nebo na příruční stůl.
Ošetřujeme ho denně a podle potřeby jej doplňujeme.
Plní význam estetický, hygienický, gastronomický a informační.
Patří zde veškerý textilní, porcelánový, skleněný, kovový, plastový, dřevěný inventář.
slánku doplňujeme do 3/4 a přidáváme pár zrnek rýže, aby sůl nezvlhla
pepř plníme do 1/3, aby nevyprchalo její aroma
soubor dochucovacích prostředků (slánka, pepřenka, olej, balsamiko, sójová omáčka)
na požádání zakládáme jen ve venkovních prostorech (zahrádky)
Na hořčici nalejeme vrstvu oleje, aby hořčice neoschla.
Používáme lžičku z nerezavějícího materiálu.
Na stůl zakládáme jen čisté a vymyté
živé květiny
dóza na kostkový cukr, pudřenka, dávkovací cukřenka